"H Ε.Ε.Δ.

έπαιξε και παίζει ζωτικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό του Τύπου και στην εμβάθυνση της ελευθερίας του σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι' αυτό στέκεται πάντοτε ανεξάρτητη απέναντι στις διάφορες εξουσίες."

Νέα - Εκδηλώσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΔΑΔ

Το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας πραγματοποίησε τις πρώτες του εκλογές και το Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη αποτελείται από νέους, άξιους και πολλά υποσχόμενους δημοσιογράφους. Με όρεξη για δουλειά και ιδέες που στόχο έχουν να βοηθήσουν το λειτούργημα του δημοσιογράφου.

Συνέδριο στο Ναύπλιο

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) διοργανώνουν από κοινού για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα συνέδριο για τον Τύπο, προκειμένου ειδήμονες του κλάδου και καταξιωμένοι ομιλητές να αναδείξουν τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο έντυπος Τύπος, αλλά και τη δυναμική που έχει

3ο VOXXED Days Thessaloniki

Το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ είναι υποστηρικτής των “Voxxed Days”. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα συνέδρια ανάπτυξης λογισμικού και νέων τεχνολογίων. Είναι μία σειρά από τεχνολογικά συνέδρια που διοργανώνονται από τοπικές κοινότητες (όπως user groups, meetups κτλ.) και υποστηρίζονται από την ομάδα του Voxxed.

Δολοφονία της δημοσιογράφου Viktoria Marinova στη Βουλγαρία

Το Ελληνικο τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καταδικάζει την αποτρόπαια δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου Viktoria Marinova η οποία εργαζόταν στο βουλγαρικό περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι ΤVN. Πρόκειται για την τέταρτη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2017. Οι βουλγαρικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους.

Νυχτερινή & Ημερήσια Θαλάσσια Επιβίωση / Εκπαίδευση και σε ΑΜΕΑ

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ΙΔΑΦΚ, με την Υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ΕΠΑΥΠΣ διοργανώνει: ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ των ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. H εκπαίδευση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής & του Δήμου Γλυφάδας.

VOXXED ATHENS 2018

Voxxed Athens v2 will take place on June 1st-2nd,2018. Last year we had the chance to welcome more than 450 people from 13 different countries. This year we are aiming higher and we hope to bring Voxxed Athens one step closer to the Devoxx look and feel. With 4 keynotes, 25+ speakers, 500+ expected attendees, 2 days and 2 parallel tracks each on different topics.

Δολοφονία Σλοβάκου δημοσιογράφου

Το Σλοβακικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του από την ψυχρή δολοφονία του δημοσιογράφου Ján Kuciak και της αρραβωνιαστικιάς του. Αυτό το φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας για την αποκάλυψη εγκλημάτων που συνδέονται όχι μόνο με τον υπόκοσμο, αλλά και την πολιτική ελίτ της χώρας.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΕΕΔ) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤOY ATHENS REVIEW OF BOOKS

Την ημέρα της εορτής της Δημοκρατίας επέλεξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ για να κατάσχει τα έσοδα και τους λογαριασμούς της Μαρίας Βασιλάκη, εκδότριας του μηνιαίου περιοδικού AthensReviewofBooks, που είναι το αντίστοιχο του γνωστού διεθνούς εντύπου το οποίο εκδίδεται στην Νέα Υόρκη. Το ARB διώκεται δικαστικά επειδή δημοσίευσε επιστολή αναγνώστη του για τον σημερινό ΥΠΕΞ.

Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει την μεγαλύτερη κρίση από την εποχή της ίδρυσής της. Ποιες διεθνείς καταστάσεις αναμένεται να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ελλάδα; Τι ευκαιρίες διακρίνονται στην νέα, σχεδόν αχαρτογράφητη αυτή πραγματικότητα; Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπροσαρμοστεί, ώστε να ανταποκρίνεται ουσιαστικότερα στις ανάγκες που έχουν προκύψει;

9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή την 9η Μαΐου, αλλά και τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν» που θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Αθήνα σε κεντρική εκδήλωση θα παρουσιαστεί το επετειακό λεύκωμα για τα 40 χρόνια παρουσίας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Παρατηρητήριο για τη βία κατά των ανθρώπων των Μέσων Ενημέρωσης

«Είναι δύσκολο να είναι κάποιος δημοσιογράφος σήμερα», είπε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος προς όλους όσοι παραβρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση του Παρατηρητηρίου για τη βία κατά των ανθρώπων των Μέσων Ενημέρωσης – VAN (Violence Against Newspersons www.vaneurope.org ).

Η Ευρώπη απέναντι στον λαϊκισμό

Tο Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν τηνΤρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 18:00, εσπερίδα με τίτλο:"Η Ευρώπη απέναντι στον λαϊκισμό". Με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕ το πάνελ των ομιλητών θα εξετάσει,το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης.

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καταδικάζει την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου

Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την πρόσφατη βάρβαρη επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου που είναι ένας κορυφαίος πνευματικός θεσμός στη χώρα μας. Υπενθυμίζει ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει πάνω από 90 χρόνια παρουσίας στην Αθήνα και υπήρξε ένας φορέας προοδευτικότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου η χώρα βίωνε τον αυταρχισμό.

Ιδεολογία, Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια

Η χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής εξωστρέφειας αποτελεί στρατηγική επιλογή ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Σε μια περίοδο σωρευτικής ύφεσης, με την Ελλάδα στο επίκεντρο διεθνούς αρνητικής δημοσιότητας, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην χώρα, για ενίσχυση του ανταγωνισμού και της εξωστρέφειας και αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας;

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για τον Κων. Στεφανόπουλο

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου τα μέλη της έτρεφαν ειλικρινή αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης. Πάντα αρωγός στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Ένωσης και ιδιαίτερα του ελληνικού τμήματός της να προωθήσει την ευρωπαϊκή δημοκρατική αντίληψη.

Παιδεία ελευθερίας, κοινωνία επιλογών

"Ιδεολογία, Εκπαίδευση, Ανταγωνιστικότητα και Μ.Μ.Ε.": Το Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: "Παιδεία ελευθερίας, κοινωνία επιλογών". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 18:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

4ο ΕλληνοΡωσικό Κοινωνικό Φόρουμ: “Ρωσία-Ελλάδα: Δεύτερη χιλιετία φιλικών σχέσεων''

Το 4ο Ελληνο Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ με θέμα:, ξεκινά την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Ζάππειο μέγαρο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Το Φόρουμ που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας και της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι υπουργοί Εξωτερικών κ.κ Λαβρόφ και Κοτζιάς.

Statement by the board of the AEJ

The board members of the AEJ met in Bratislava on July 8th-9th on the occasion of the start of Slovakia’s presidency of the European Union. The board expressed deep concern that the outcome of the referendum on UK-membership of the EU could lead to damaging divisions and harm mutual tolerance and understanding among the countries of Europe.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Το Brexit και οι συνέπειες του συζητήθηκαν στην ολομέλεια του ΕΚ, με τους ευρωβουλευτές να τονίζουν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει η ηγεσία της ΕΕ για την Ένωση. Στην ολομέλεια του Αυγούστου, το ΕΚ επέμεινε στην ανάγκη για προστασία των πληροφοριοδοτών που έχουν αποκαλύψει μεγάλα σκάνδαλα, όπως τα έγγραφα του Παναμά, ενώ επίσης έδωσε το πράσινο φώς για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Αλλαγές στην επισήμανση της ενεργειακής απόδοσης των οικιακών συσκευών

To EK ζήτησε με την ψηφοφορία του την Τετάρτη, να εισαχθεί μία νέα, πιο αυστηρή κλίμακα από το Α έως το G για την επισήμανση της ενεργειακής απόδοσης των οικιακών συσκευών η οποία θα συμβαδίζει με την τεχνολογική πρόοδο. Οι περισσότερες συσκευές στην αγορά σήμερα πληρούν τα κριτήρια της κατηγορίας Α που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2010, με αποτέλεσμα να προστίθενται ολοένα και περισσότερες κατηγορίες, Α +, Α ++, Α +++.


Σελίδες: Επόμενη