"H Ε.Ε.Δ.

έπαιξε και παίζει ζωτικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό του Τύπου και στην εμβάθυνση της ελευθερίας του σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι' αυτό στέκεται πάντοτε ανεξάρτητη απέναντι στις διάφορες εξουσίες."

Επίκαιρα Άρθρα

Διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Το ελληνικό τμήμα της ΕΕΔ γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας στη χώρα μας αλλά και την ανανέωσή του. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, το Δημοσιογραφικό Συνέδριο, θα φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο ενώ η Γενική Συνέλευση στο Μεσολόγγι.

Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Στην Αιτωλοακαρνανία η ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο

Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του αλλά και την ανανέωσή του και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Διοργανώνει μετά από απόφαση του διεθνούς Δ.Σ. το ετήσιο Συνέδριο και τη Γ.Σ. στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία υπό την αιγίδα της Α.Ε. του προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Οκτώ μεγάλα ερευνητικά κέντρα και η Sci-Co σας καλωσορίζουν πριν τη Βραδιά του Ερευνητή από τις 14 έως τις 27 Σεπτεμβρίου!

Οκτώ μεγάλα ερευνητικά κέντρα και η Sci-Co σας καλωσορίζουν πριν τη Βραδιά του Ερευνητή από τις 14 έως τις 27 Σεπτεμβρίου! Πριν από την κεντρική εκδήλωση της 28ης Σεπτεμβρίου οι ερευνητές οκτώ μεγάλων ερευνητικών κέντρων και η Sci-Co οργανώνουν πρωτότυπες επιστημονικές δράσεις/pre-events από τις 14 - 27 Σεπτεμβρίου και περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους τη Βραδιά του Ερευνητή!

Ημερίδα: «Το παιδί και τα δικαιώματά του, σκέψεις -προτάσεις»

Ημερίδα με θέμα «Το παιδί και τα δικαιώματά του, σκέψεις -προτάσεις» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31/5/2018 στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Webster Athens, στην Πλάκα. Με δύο μεγάλες ενότητες διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ιατρική, την Υγεία, το Περιβάλλον και την Οικονομία εκθέτουν τις απόψεις τους για ένα θέμα που είναι και θα παραμείνει υψίστης προτεραιότητας για τις κοινωνίες.

Ο Πόλεμος στη Συρία και οι «ευκαιρίες» της Ελλάδας

Μετά τον αεροναυτικό πυραυλικό βομβαρδισμό Αμερικανών, Γάλλων και Βρετανών εις βάρος της Συρίας, το περασμένο Σάββατο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις πλέον, είναι καταιγιστικές και τα προσεχή 24ωρα θα είναι κρίσιμα. Οι διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις της Ελλάδας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Ήδη, υπάρχει στενή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ...

Turkey moving away from rule of law

The sentencing of five Turkish journalists to life imprisonment shows that the Turkish judiciary cannot make independent decisions. The release on bail of Deniz Yücel, Turkey correspondent for the German daily Die Welt, after being held for a year without charge in a high-security prison, cannot be taken as evidence of a freely-functioning Turkish judiciary.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Μύθος ή Αλήθεια; Πολλές είναι οι θεωρίες, που προσπάθησαν να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη και αν έγινε πραγματικά το “Πείραμα της Φιλαδέλφειας” ή “Project Rainbow”. Το αντιτορπιλικό US Eldridge του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (US Navy) πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο, ήταν το… "πειραματόζωο”. Τρία πράγματα πείθουν πως το πείραμα της Φιλαδέλφειας έγινε πραγματικά.

Καταδίκη της τρομοκρατίας από την Ισλαμική Ένωση Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (IRTVU)

Καταδίκη της τρομοκρατίας από την Ισλαμική Ένωση Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (IRTVU) Η ελευθερία της έκφρασης, η ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών, οι προκλήσεις των δημοσιογράφων στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον, η συνεργασία και η προστασία τους αλλά και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν στην 9η Γ.Σ. της IRTVU που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mashhad (Ιράν).

ΕΕΔ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ελληνικό Τμήμα Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου, αλλά και των 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκφράζει την βαθειά του ανησυχία για το ρεύμα λαϊκισμού και ψευδολογίας που διογκώνεται στην Ευρώπη και όχι μόνον.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΤΙΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Πουτινισμός στην Ρωσία, Τραμπισμός στις ΗΠΑ και κρατικός καπιταλισμός στην Κίνα, σε συνδυασμό με την ισλαμική πανώλη, έχουν εξαπολύσει την σκληρότερη επίθεση κατά της δημοκρατίας και των φιλελεύθερων αρχών της. Το 2017 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά, στην διάρκεια της οποίας πολλά θα εξαρτηθούν για τις εξελίξεις τού αύριο από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν σε ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία.

ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου στην Ιταλία θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία της Ευρώπης το 2017, αλλά και για το περαιτέρω μέλλον της. Δουλειά και καθήκον των επενδυτικών συμβούλων και των χρηματοοικονομικών αναλυτών στις τράπεζες είναι να προβλέπουν τι μπορεί να συμβεί σε ένα οικονομικό περιβάλλον και ανάλογα να προτείνουν στρατηγικές και κινήσεις.

Η ώρα της Web TV

Οι νέες μορφές επικοινωνίας, αλλά και κατανάλωσης νέων ειδήσεων και μηνυμάτων, με όχημα την διαδικτυακή τηλεόραση, θα ανατρέψουν και στην Ελλάδα το συνολικό τηλεοπτικό πεδίο…Εντυπωσιακά και ανατρεπτικά κατεστημένων αντιλήψεων είναι τα στοιχεία του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που διευθύνει ο καθηγητής κ. Γιώργος Δουκίδης.

Η Φωνή των ΜΜΕ φιμώνεται

Η ερώτηση της δημοσιογράφου του ALPHA κας. Ευαγγελίας Τσικρίκα στην 81η ΔΕΘ Θεσσαλονίκης σχετικά με τις νέες τηλεοπτικές άδειες και το τοπίο που θα διαμορφωθεί προκάλεσε αμηχανία στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, όταν η δημοσιογράφος ανέφερε ότι θα χάσει την δουλειά της χωρίς να φταίει όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι της. Περνώντας και εκείνοι με την σειρά τους, στο κύμα της ανεργίας που όσο πάει αυξάνεται στην χώρα μας.

“ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ”

Τρομοκρατική ενέργεια, που στοιχειώνει ακόμη τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνέβη πριν 44 χρόνια, στις 5 Σεπτεμβρίου 1972 κι ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, διανύοντας την ενδεκάτη μέρα διεξαγωγής τους. Τις πρώτες πρωινές ώρες, 8 ένοπλοι της παλαιστινιακής οργάνωσης “Μαύρος Σεπτέμβρης”, κατόρθωσαν να εισέλθουν στο Ολυμπιακό Χωριό, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανησυχεί για τις επιπτώσεις στα ΜΜΕ από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Υπό την ιδιότητά της του συμβούλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκφράζει τις ανησυχίες της για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά τις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που ήδη η χώρα τελεί υπό καθεστώς έκτακτης.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Ένα σημαντικό βιβλίο των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη φέρνει στο προσκήνιο την απελευθέρωση της οικονομίας από τις στρεβλώσεις της

Η ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΝΤΕΜΠΕ, ΙΟΥΛΙΟΣ 1976

Σε μία εποχή, όπου το έλλειμμα ασφάλειας στους πολίτες των χωρών της Ευρώπης είναι περισσότερο έντονο από ποτέ θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην αεροπειρατεία στο Έντεμπε της Ουγκάντας και την κατάληξη της, που είχε συγκλονίσει τον κόσμο το καλοκαίρι του 1976.

Brexit or not Brexit;

Οι επιπτώσεις ενός πιθανού Brexit στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να συζητά δια μέσω ορισμένων πολιτικών της παραγόντων τη πιθανότητα αποχώρησής της από την Ευρωπαική Ένωση, αν το δημοψήφισμα που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τον Ιούνιο, αποφανθεί Ναι, αλλά η συνέχεια δεν θα είναι ιδιαίτερα καλή για το ποδόσφαιρό της.

Η "ΑΓΝΩΣΤΗ" ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ελάχιστοι ίσως, γνωρίζουν τη "θερμή κρίση" μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, εξαιτίας μιας αιματηρής αεροπειρατείας σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, που έλαβε χώρα στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 1978. Μια θερμή κρίση, η οποία πιθανόν μέχρι σήμερα δεν έχει μελετηθεί αρκούντως, σε ότι αφορά τον μηχανισμό κλιμάκωσης της και τα τραγικά αποτελέσματα που είχε.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο εξαιρετικά, ρευστό και απρόβλεπτο γεωπολιτικό περιβάλλον, της Ευρασίας και της Μεσογείου, όπου παραδοσιακές συμμαχίες καταλύονται και νέες δημιουργούνται, στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εν μέσω αιματηρότατων περιφερειακών συρράξεων (βλ. Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, κ.α.) και με την έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας, ανά τον κόσμο και πλέον στην καρδιά της Ευρώπης, όπως οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας, επιβάλλει την αναζήτηση νέων συμμάχων και τη σύσφιξη ή την κατάργηση παλαιών.


Σελίδες: Επόμενη